View total
Range

My QSTA

Back

AARDAPPELMEEL

Product code 1000861

€ 79,46 / 25 kg excl. BTW

746 stocks available

Per 25 kg

What you can expect:

Fast delivery, every day

No minimum order value requirement

Simple payment via iDeal or credit card

Follow us on Social Media

Product Description

Geef je worsten (en meer!) de perfecte binding met dit glutenvrije Aardappelzetmeel van Epos.

Aardappelzetmeel van Epos

Epos Aardappelzetmeel is de ideale vetbinder die al je huisgemaakte (kook)worsten stevig, sappig en smeuïg maakt. Het witte poeder bestaat voor honderd procent uit aardappelzetmeel en is geur- en smaakneutraal, waardoor je etenswaren hun originele smaak en aroma behouden. Dit aardappelzetmeel zorgt voor een heldere glans, is glutenvrij en vormt de perfecte vervanger van tarwezetmeel of binta. Een onmisbaar product voor iedere worstmaker.

Voor al je gekookte worstsoorten en meer

Gebruik dit zetmeel als hechtmiddel voor al je worsten die gekookt moeten worden. Los het Aardappelzetmeel eenvoudig op in koud water zodat het zich goed verdeelt, en voeg het toe naar de gewenste dikte. Gebruik ongeveer 40 gram per kilo vlees. Dit zetmeel is ook ideaal om extra binding te geven aan je warme soepen, sauzen en maaltijden. Voeg het simpelweg toe en roer het goed door. Laat het zetmeel inwerken tot je de gewenste dikte hebt bereikt. De adviesdosering is 20 tot 30 gram per kilo product en afhankelijk van de gewenste dikte.

In gekleurde zak

Aardappelzetmeel van Epos wordt in poedervorm per 25 kilo geleverd in een stevige gekleurde zak. Zo valt eventueel vrijkomend plastic direct op door de opvallende kleur. Ongeopend is het bindmiddel houdbaar tot de THT-datum op de verpakking. Bewaar het product altijd droog en in gesloten verpakking bij kamertemperatuur. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere handige hulpstoffen van Epos.

Technologische hulpstoffen van Epos

De technologische hulpstoffen van Epos zorgen dat je producten en gerechten langer houdbaar blijven, beter smaken of er aantrekkelijker uitzien. Met onze hulpstoffen geef je je culinaire creaties een betere binding, kleur, smaak, extra malsheid of meer volume. Dankzij het veelzijdige aanbod is er altijd wel een hulpstof die de kwaliteit van jouw worst- of vleesspecialiteit, kipgerecht, soep of saus de juiste kwaliteitsboost geeft.
Show more Show less

Product information

GTIN code 8711648078086
Brand Epos
Product code 1000861
Country of origin België
Datum eerste verzending 31-01-2024

Sensory features

Taste producttypisch
Colour wit
Fragrance producttypisch

Allergens

Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren, Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228), Soja, Sesamzaad, Selderij, Schaaldieren, Vis, Mosterd, Melk, Lupine, Gluten, Eieren, Aardnoten (pinda's), Noten

Ingredients

starch (potato)

Sizes and weights

Gross weight (g) 25000
Net weight (g) 25000

Shelf life

Minimum shelf life from delivery 1 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C

Nutritional values

Energy 1384.1 kJ (325.7 kcal)
Fat 0 g
Saturates 0 g
Mono-unsaturates 0 g
Polyunsaturates 0 g
Carbohydrate 81 g
Sugars 0 g
Fibre 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 0 g
Reference 100 g