Tips voor een groene kerst!
De reserveringen stromen binnen, de menu’s zijn uitgedacht, en het restaurant verandert langzaam in een sfeervol paradijs. Alles is gereed voor de drukste dagen van het jaar: de kerstdagen.
De voordelen van vegan producten
De afgelopen 2 jaar is het aantal vegetariërs (inclusief veganisten) in Nederland met 50 procent gegroeid. De consument leeft steeds bewuster en dat is niet voor niets: een veganistische levensstijl brengt voordelen met zich mee.
Continue readingDe reserveringen stromen binnen, de menu’s zijn uitgedacht, en het restaurant verandert langzaam in een sfeervol paradijs. Alles is gereed voor de drukste dagen van het jaar: de kerstdagen.
Eens in de zoveel maanden is het tijd om de keukenvoorraad grondig door te nemen. Samen met de andere koks duik je de voorraadkast in en door de houdbaarheidsdatum (THT) verdwijnen heel wat producten zo maar de prullenbak in.
Sauzen die over de datum zijn, groentes met bruine vlekken en oud droog brood. Helaas niet meer te gebruiken voor jouw gasten, zij verwachten - meer dan logisch - verse producten. Natuurlijk heb je niet de intentie om al deze producten weg te gooien, je gaat er immers vanuit dat alles op gaat. Jammer genoeg blijft het inkopen van de voorraad een lastig onderdeel.
Zuiniger met energie omgaan, meer doen met minder mensen en snijden in de niet-noodzakelijke uitgaven: er zijn in de horeca heel wat zaken waar je op kan besparen.
Minder voedsel weggooien is beter voor het milieu én beter voor je marge. De kunststof voedselverpakkingen van Oerlemans Plastics helpen jou als foodprofessional om de houdbaarheid van je (vers)producten te verlengen.
Hoewel menig horecazaak er al steeds bewuster mee bezig is, wordt er nog ontzettend veel voedsel weggegooid. Het is al jaren een groot probleem, niet alleen bij mensen thuis maar vooral in de horeca is dit een serieus onderwerp.
De huidige hoge energiekosten dwingen horecaondernemers om nog zuiniger te zijn met alle uitgaven. Het is een grote uitdaging, maar het is geen onmogelijke opgave om energie te besparen.
Als restaurant is het gebruik van kwalitatief goede producten een must. Daarnaast zijn goede service en een snelle bereidingstijd aspecten die gasten verwachten van een culinair uitstapje.
QSTA zet ook voor leveranciers de versmarkt op z’n kop. Want meedoen met QSTA gaat supersnel. Jouw producten zijn al binnen enkele weken te vinden op qsta.nl.
QSTA is pas een paar maanden onderweg als dé versmarkt voor foodprofessionals. En nu al bieden we duizenden producten van méér dan zestig leveranciers. Op kruidengebied zijn we een van de grootste aanbieders!
Ze flitsen ultrasnel door de straten van de grote steden, die bezorgers van Gorillas, Flink, Zapp en Getir. En de Flitsbezorgers hebben grootste plannen om ook kleine steden te veroveren.
Range