Bikl 8 items
Bikl: gefermenteerde schijfjes augurk met natuurazijn en verse kruiden
Het Nederlandse merk Bikl ontstond bij toeval: op een dag liet volkstuinder Bert zijn zelf ingemaakte augurken proeven aan zakenrelatie Arend van den Berg. Die vond ze superlekker en riep de hulp in van een topkok en een verpakkingsspecialist. Het resultaat is een serie 100% natuurlijke gefermenteerde pickles (grote augurkenschijfjes) en cornichons (hele miniaugurkjes) in diverse kruidige smaken, gepresenteerd in praktische, kleurige stazakken en handige emmers. Het geheim van Bikl is de combinatie van fermentatie met verse kruiden. Hiermee blaast Bikl een eeuwenoude techniek nieuw leven in, want de augurken in glazen potten zoals we ze in Nederland kennen, zijn niet gefermenteerd. Fermenteren maakt voedsel langer houdbaar, beter verteerbaar en levert bovendien spannende nieuwe smaken op. Bij Bikl resulteert dit in knapperige pickles met een kruidige geur en smaak. Het merk gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals natuurazijn, rietsuiker en echte kruiden. De schijfjes en cornichons smaken heerlijk als frisse oppepper bij een maaltijd en zijn ook als snack een sensatie. En je hoeft niets van het lekkers weg te gooien: het sap is een subtiele smaakmaker in soepen, sauzen en dressings. Bikl is een koelvers product dat, gekoeld bewaard, zo’n twee maanden houdbaar is.
25 stocks available
No blogs found
No site content found